آش شولی

آش شولی، یکی از غذاهای یزدی است که چاشنی اصلی آن سرکه است ولی آن را با رب انار هم می توانید میل کنید این آش در حین سادگی بسیار خوشمزه است. این آش به علت استفاده از پیازداغ، آرد گندم، چغندر و سبزیجات بسیار مفید است

و روی دستگاه گوارش موثر است و عملکرد حرکتی دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و آش شولی به دلیل استفاده از حبوبات از پروتئین لازم هم برخوردار است.


طرز تهیه آش شولی


ابتدا چغندر را پوست کنده و آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرد شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد، در این فاصله پیاز داغ را اضافه می کنیم و به آن زردچوبه و فلفل میریزیم و در آخر نعنا را به پیاز داغ اضافه و بلافاصله خاموش می کنیم. به آرد 4 ، 5 لیوان آب اضافه کرده و با دست آنها را با هم مخلوط می کنیم و زمانی که عدس و سبزی پخته شد نصف پیازداغ را به قابلمه اضافه می کنیم و میگذاریم چند قل بخورد سپس بعد حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و بعد آرد آب گرفته را به آرامی به آَش اضافه می کنیم و خوب به هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه می کنیم و آن را خوب به هم میزنیم تا غلظت آن شبیه سوپ شود، دقت کنید که کمی از پیاز داغ و نعنا را برای تزئین آش نگهداریم حال آش را با سرکه یا رب انار میل کنید.


مواد اولیه آش شولی


1- آرد به اندازه یک و نیم لیوان
2- پیاز سه عدد
3- نعنا خشک دو قاشق غذا خوری
4- چغندر دو عدد بزرگ
5- عدس یک لیوان
6- زردچوبه دو قاشق مربا خوری
7- سرکه به میزان لازم
8- روغن برای پیاز و نعنا به اندازه نیاز
9- نمک به میزان لازم
10- سبزی یک و نیم کیلو


نتیجه گیری


آش شولی محبوب ترین غذاهای استان یزد است و این آش معمولا در تابستان با عدس و چغندر و در زمستان ها با ماش و شلغم پخته می شود.