چاپ
دسته: blog
بازدید: 33
خورش شش انداز

خورش شش انداز، غذایی برای مراسم های عید نوروز و چهارشنبه سوری در زنجان و گیلان، شیراز تهیه و سرو می شود و به انواع گوناگونی پخته می شود.

خورش شش انداز مناسب ترین غذا برای شما است زیرا به سرعت حاضر می شود و یکی از پرطرفدارترین غذاها است.


مواد اولیه خورش شش انداز


1- رب انار یک قاشق غذاخوری
2- رب گوجه یک قاشق غذاخوری
3- گلپر، زردچوبه و نمک به میزان لازم
4- پیاز متوسط یک عدد
5- رب آلوچه یک قاشق مربا خوری
6- گردوی آسیاب شده سیصد گرم
7- بادمجان قلمی پنج عدد متوسط
8- آب سرد به میزان لازم


طرز تهیه خورش شش انداز


ابتدا بادمجان ها بعد از پوست کندن به مکعب های متوسط خرد می کنیم و مقداری نمک میزنیم و کنار میزاریم حالا مغز گردو را درون قابلمه کمی تفت میدهیم تا روغنش در بیاد و بعد رب گوجه فرنگی و رب انار و رب آلوچه را همراه با فلفل و نمک بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم سپس، دو لیوان آب سرد بهش اضافه می کنیم و با شعله کم میزاریم تا، کم کم خورشتمون روغن پس بده توجه داشته باشید که اگر روغن کم پس داده چند تکه یخ بهش اضافه کنید. حالا پیازهای خلالی شده و بادمجان ها را به صورت جداگانه داخل روغن سرخ می کنیم و هنگام سرخ کردن کمی زردچوبه، نمک و فلفل بهشون میزنیم و بعد اینکه گردومون کاملا روغن پس داد، بادمجان و پیاز سرخ شده رو بهش اضافه می کنیم و مقداری گلپر بهش میزنیم و شعله را کم می کنیم تا خورشتمون کاملا جا بیوفته و در آخر این خورش خوشمزه را با برنج نوش جان کنید.


نتیجه گیری


شاید دلیل نامگذاری خورش شش انداز این باشد که شش ماده اصلی در آن به کار می رود و در شش انداز گیلان با بادمجان، شش انداز شیراز با هویج و شش انداز زنجان با خرما تهیه می شود.